Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Июнь » 24 » Інформаційне повідомлення про мітинг 23.06.09 біля Верховної Ради.
Інформаційне повідомлення про мітинг 23.06.09 біля Верховної Ради.
13:07

ІНФОРМАЦІЙНЕ  ПОВІДОМЛЕННЯ

 

23 червня ц. р. біля Верховної Ради України відбувся мітинг за участю потерпілих вкладників ГК «Кінгз Кепітал» та «Ліонебанку».  Рішення про участь у ньому вкладників ГК «Кінгз Кепітал» було прийнято керівництвом нашої ініціативної групи (голова ІГ попович М. М. та його заступники Літошко Т. А., Семененко Є. П. і Тимошкіна Т. П.).

Мітинг проводися з метою підтримки проекту Закону України «Про порядок відшкодування шкоди, завданої незаконними діяннями органів державної влади або місцевого самоврядування» № 4672, що представлений народним депутатом України Білозір О. В. та зареєстрований 17.06.2009 р. Адже давно пора поставити заслін організованому беззаконню в Україні, зокрема, впорядкувати діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування. Для цього конче необхідно, насамперед, на законодавчому рівні окреслити границі правового поля, в якому вони функціонують, більш чітко визначити які саме діяння цих органів є незаконними та встановити конкретну міру їхньої відповідальності за будь-які незаконні дії або ж бездіяльність.

Ми вважаємо, що органи державної влади та місцевого самоврядування безпосередньо причетні до того, що сталося з потерпілими вкладниками ГК «Кінгз Кепітал». Саме внаслідок їхніх діянь та бездіяльності (відсутності належного контролю за хитромудрою діяльністю усіх без винятку, хто в тій чи іншій мірі причетний до справи ГК «Кінгз Кепітал») вкладники у переважній їх більшості були ошукані й потрапили в дуже скрутне фінансове становище. Серед потерпілих вкладників багато людей похилого віку (пенсіонери, інваліди тощо), для яких втрата цих вкладів означала б крах останніх надій. Ряд потерпілих вкладників уже не змогли витримати цього удару,  зламались психологічно, а окремі з них, на жаль, навіть вчинили акти суїциду. В нашому випадку центральні органи державної влади та органи місцевого самоврядування (Шевченківська державна районна у м. Києві адміністрація) повинні нести солідарну відповідальність разом з керівництвом ГК «Кінгз Кепітал» та іншими фігурантами цієї резонансної справи.

З огляду на те, що восени ц. р. ймовірно загостряться передвиборні політичні баталії і депутатам уже буде ніколи, необхідно активізувати цю роботу саме зараз. Доцільно було б, на наш погляд, якомога швидше внести даний законопроект на розгляд Верховної Ради України та розглянути його у позачерговому порядку ще до виходу народних депутатів на літні канікули.

Попередній аналіз даного законопроекту, проведений нами, показав, що він, на жаль, ще недосконалий: окремі його дефініції та норми виписані, з одного боку - надто загально, а з іншого - зорієнтовані лише на діяльність фінансових установ. Тому, під час розгляду законопроекту № 4672 у Верховній Раді України в першому читанні, необхідно внести до нього деякі зміни та доповнення, зокрема, розширити його диспозицію з огляду на те, що в ГК «Кінгз Кепітал» входили товариства, які, власне, й не були фінансовими установами. Наші детальні пропозиції щодо цього будуть подані до Верховної Ради в робочому порядку через депутата О. В. Білозір.

Після проведення мітингу ми також звернулися з цього приводу до голови Верховної Ради України Литвина В. М. з відповідним листом (зареєстрований за №09-0365.02.09/06.09), у якому виклали позицію нашої ініціативної групи щодо даного законопроекту.

(Примітка: тексти законопроекту № 4672 і  зазначеного листа розміщені на нашому сайті).

 

         За дорученням ініціативної групи,

         голова ІГ                                                                                        Попович М. М.

Просмотров: 940 | Добавил: kk | Рейтинг: 3.3/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
  Группа вкладчиков King's Capital   Главная   Регистрация   Вход  
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поиск


Copyright MyCorp © 2024