Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Май » 23 » Витяг з Протоколу Загальних зборів вкладників ГК „Кінгз Кепітал”від 20.12. 2008 р.
Витяг з Протоколу Загальних зборів вкладників ГК „Кінгз Кепітал”від 20.12. 2008 р.
23:55

Органам влади і правоохоронним органам України

Громадським і релігійним організаціям та ЗМІ

Потерпілим вкладникам групи компаній «Кінгз Кепітал» і повязаних з ними структур та відповідачам

 

ЗВЕРНЕННЯ  ЗАГАЛЬНИХ  ЗБОРІВ  ПОТЕРПІЛИХ  ВКЛАДНИКІВ

(ІНВЕСТОРІВ)  ГРУПИ  КОМПАНІЙ  „Кінгз Кепітал”

 

            м. Київ                                                                                                       20 грудня 2008 р.        

           

            20 грудня 2008 р. у м. Києві  (Легкоатлетичний манеж, вул. Тичини, 18) відбулися загальні збори потерпілих вкладників групи компаній (далі за тексом – ГК) «Кінгз Кепітал». На збори було запрошено всіх зацікавлених вкладників та уповноважених ними представників з м. Києва та інших регіонів України, де функціонували представництва ГК «Кінгз Кепітал» і є потерпілі вкладники. До категорії потерпілих ми відносимо всіх без винятку вкладників щодо яких за чинними договорами (про партнерство та спільну діяльність, цільового членського внеску та платіжної вимоги і т. п.) уже не виконано або не буде виконано – з огляду на фактичне припинення діяльності ГК «Кінгз Кепітал» – будь-які зобов’язання: не виплачені основні суми вкладів, партнерські винагороди, бонуси тощо. Відповідачами по взятих перед вкладниками зобов’язаннях, згідно з укладеними договорами, є, насамперед, ГК «Кінгз Кепітал»: ТОВ «Кінгз Кепітал» в особі директора Бандурченка Олександра Володимировича та (за одним із різновидів договорів) заступника директора Сафонова Олександра Володимировича (вони ж – засновники цього Товариства); Приватне підприємство «Кінгз Кепітал» в особі директора Єреська Сергія Володимировича; іноземна комерційна структура (нерезидент) JC & AA King’s Capital в особі уповноваженого представника Сафонова Олександра Володимировича, а також особисто Бандурченко Олександр Володимирович, що виступає однією зі сторін (як «Засновник ») в окремих договорах. Відповідачами є також пов’язані з ГК «Кінгз Кепітал» договірними відносинами такі структури: Кредитна спілка „Тринадцята зарплатня” в особі голови правління Косинського Миколи Сергійовича, Кредитна спілка „Бізнес-партнерство” в особі голови правління Петриченка Віталія Вікторовича, Всеукраїнська громадська організація «Духовність та благополуччя» в особі віце-президента Логунова Валерія Олександровича. Крім того, у міру скоєного, відповідальність повинні нести всі ті юридичні та фізичні особи, зокрема, «зовнішні управляючі» Голованов Сергій Володимирович і Колесник Ігор Сергійовича, а також Алі Реза Заде та інші, що будуть встановлені в ході слідства, які були безпосередньо причетні до діяльності зазначених вище структур та незаконним способом вплинули на погіршення фінансового стану ГК «Кінгз Кепітал» і тим самим завдали матеріальної й моральної шкоди тисячам українських громадян-вкладників.

На попередніх зборах потерпілих вкладників ГК «Кінгз Кепітал (29 листопада 2008 р., м. Київ, готель «Братислава»), було створено консолідовану ініціативну групу в кількості 31 особи, до якої увійшли представники вкладників м. Києва та інших регіонів. На зборах від 20 грудня 2008 р. у зв’язку з великим обсягом поточних справ і зайнятістю членів ініціативної групи за основним місцем їх роботи (більшість з них - працюючі люди) персональний склад ініціативної групи було розширено до 35 осіб (з регіонів – 20, з м. Києва – 15). Ця ініціативна група наділена виключними повноваженнями представляти інтереси вкладників і вирішувати всі без винятку питання, які стосуються отримання контролю над активами ГК «Кінгз Кепітал» та процедурою повернення коштів вкладникам. У цьому контексті прийнято рішення розпочати  створення Комітету кредиторів (легітимного юридичного органу), який безпосередньо займатиметься організаційно-правовими питаннями щодо відновлення платоспроможності, санації або банкрутства ТОВ «Кінгз Кепітал». Він має діяти у відповідності до Конституції України, Цивільного, Господарського і Господарсько-процесуального кодексів, Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та інших чинних нормативно-правових актів. На зборах шляхом голосування було підтверджено повноваження запропонованих ініціативною групою кандидатур вкладників в кількості 7 осіб, які згодом увійдуть до Комітету кредиторів. Розроблена чітка процедура створення Комітету кредиторів, що розпочнеться зі звернення групи вкладників з позовами до Господарського суду міста Києва (за місцем реєстрації відповідачів). В подальшому до цієї групи зможуть за бажанням приєднатися всі без винятку вкладники.

Необхідність створеня Комітету кредиторів обумовлена тим, що уже впродовж двох місяців активи ГК «Кінгз Кепітал» та їх вкладники залишені напризволяще і ними фактично ніхто з керівництва або ж провідних менеджерів не опікується. Наразі правоохоронними органами проводиться досудове розслідування діяльності ГК «Кінгз Кепітал» і низки інших структур, а також їх посадових осіб. Щодо директора ТОВ «Кінгз Кепітал» Бандурченка О. В. вжито запобіжні заходи у формі утримання під вартою. Неодноразові звернення адвоката, який представляє його інтереси, до суду з проханням змінити форму запобіжних заходів і тим самим дати змогу Бандурченку О. В. підтримувати «на плаву» основне підприємство ТОВ «Кінгз Кепітал» результату поки що не дали. У зверненні, яке було прийнято на попередніх зборах вкладників та передано центральним органам влади і керівництву правоохоронних органів, нами було підтримано цю вимогу. Ми виходимо з того, що саме Бандурченко О. В. виступив з ініціативою створення організації, яка за безпосередньої участі вкладників візьме під свій контроль наявні активи. Вперше це було озвучено прес-секретарем і зазначено в анкетах, які роздавали вкладникам ще під час проведення зборів, ініційованих самим ТОВ «Кінгз Кепітал (16 листопада, Манеж по вул. Матеюка, 4). Отже, є взаємна згода сторін і необхідно лише знайти механізм для її реалізації, а тому Бандурченко О. В. просить дати йому змогу працювати (за його словами – з 6.00 до 24.00). Натомість, його утримують під вартою. Ініціативна група змушена самотужки по крихтах збирати відомості щодо пасивів (боргів ГК «Кінгз Кепітал» і реєстру постраждалих вкладників), а відносно наявних активів доступу до офіційної інформації взагалі немає. Розбіжності ж у даних, які періодично озвучують у ЗМІ, знаходяться за межами здорового глузду (різняться між собою не те що на відсотки, а в кілька разів). Тим часом наявні активи знецінюються, а на частину з них зазіхають сторонні комерційні структури і певні фізичні особи. Час і обставини, на жаль, працюють супроти інтересів вкладників. Особливо важко нині так званим «кредитникам» - вкладникам, які мусять сплачувати банкам значні відсотки за кредитами і фактично вже неспроможні робити це своєчасно.

Тому нам необхідно зараз рішуче і чітко діяти, а це зможуть зробити лише особисто в цьому зацікавлені постраждалі вкладники з активною життєвою позицією, яких ми обрали до ініціативної групи, та група із 7 осіб, що мають фахову підготовку і відповідний досвід роботи і яких ми делегуємо до складу Комітету кредиторів. З огляду на критичні обставини, в які потрапили тисячі українських громадян, особливо «кредитники», та з метою розблокування цієї патової ситуації було проведено багатолюдну акцію під стінами Кабінету Міністрів України. Там ми виклали наші пропозиції до Уряду та зачитали і зареєстрували належним чином відповідне офіційне звернення (разом з протоколом зборів) до Прем’єр-міністра Тимошенко Ю. В. Потім це Звернення було передано Президенту України В. А. Ющенку, Генеральному Прокурору України О. І. Медведьку, Міністру внутрішніх справ Ю. М. Луценку, Голові спостережної ради Національного Банку України П. О. Порошенку, Голові Служби Безпеки України В. О. Наливайченку та Київському міському голові Л. М. Чернівецькому. При цьому було залучено до співпраці Всеукраїнську громадську організацію «Всеукраїнський рух «Я Є» (голова правління Розвадовський Сергій Володимирович) та Всеукраїнський громадсько-політичний рух „Праведність» (лідер Єрьоменко Володимир Миколайович). Вони й надалі продовжують допомагати ініціативній групі відстоювати інтереси вкладників на загальнодержавному, регіональному та місцевому (у м. Києві) рівнях. Дякуємо їм за дієву допомогу! Водночас звертаємось також до інших громадських організацій, фондів, юридичних і фізичних осіб з проханням не залишатись байдужими до цієї резонансної справи, надавати посильну допомогу (консультативну, організаційно-правову, благодійну тощо) нашій ініціативній групі, а в подальшому й Раді кредиторів щодо управління наявними активами та, за можливості, прийняти участь у санації ГК «Кінгз Кепітал». Бог і люди віддячать вам, шановні, сторицею!

Ми знову звертаємось до правоохоронних органів з проханням діяти виключно в рамках чинного законодавства, службових функцій і повноважень та не допускати свавілля, про яке ми говорили у зазначеному вище Зверненні від 29.11.2008 р. Прикро, але факт, що напередодні нинішніх зборів колишнього регіонального представника ТОВ «Кінгз Кепітал» Осипенко М. Ю. безпідставно затримали 17 грудня 2008 р у Вінниці, куди він поїхав за нашим дорученням проводити збори з потерпілими вкладниками (до-речі, він оплатив орендоване на 2 години приміщення за власні кошти, давно вже не отримуючи зарплати від ТОВ «Кінгз Кепітал»). Тим самим збори вкладників з усієї Вінницької області було поставлено на межу зриву. Будемо вважати це просто непорозумінням, однак просимо у подальшому не заважати представникам нашої ініціативної групи співпрацювати з вкладниками у регіонах. Натомість, краще допоможіть нам відновити базу даних ГК «Кінгз Кепітал» щодо активів, а також пришвидшити нашу роботу зі збору даних щодо пасивів. 

З огляду на значний суспільний резонанс, ми знову звертаємось до Генерального Прокурора України з проханням взяти під свій особистий контроль справу ТОВ «Кінгз Кепітал» та суміжні, пов’язані з нею господарські і кримінальні справи, які будуть розкриті в ході слідства. Просимо допомогти нашій ініціативній групі і Комітету кредиторів провести скрупульозний моніторинг активів ГК «Кінгз Кепітал», розібратись у хитромудрих схемах проходження платежів, починаючи з моменту внесення грошових коштів вкладником у банки і закінчуючи моментом виплати йому основного вкладу та винагороди. Настійно просимо негайно, до з’ясування усіх обставин справи, заборонити відчуження наявних активів контрагентами (будь-якими юридичними чи фізичними особами): відсудження і стихійний розпродаж нерухомого майна, особливо близько 200 га землі за цінами, які є завідомо низькими; великої кількості цінних паперів за нинішніми вкрай низькими (обвальними) цінами; привласнення наявного рухомого майна; розкрадання значних грошових коштів, що знаходяться у безготівковій і готівковій формі тощо. Необхідно також довести до логічного завершення внутрішнє розслідування щодо незаконної діяльності окремих менеджерів ГК «Кінгз Кепітал», розпочате незадовго до затримання правоохоронними органами директора ТОВ «Кінгз Кепітал» Бандурченка О. В., про що він повідомив на прес-конференції (її можна подивитись на Web-сайті: www. kingscapital.net). Заздалегідь Вам вдячні!

Ми змушені також в черговий раз звернутись до ЗМІ з настійним проханням і, навіть, вимогою припинити розповсюдження неправдивої інформації і «жарених» фактів, що не мають під собою реального підґрунтя, та не заробляти неправедні срібники на чужій біді. Необхідно, зрештою, усвідомити, що масований пресинг у ЗМІ, це не тільки і не стільки цілеспрямовані удари по ГК «Кінгз Кепітал», по церкві «Посольство Боже», загалом по християнству як такому… Будь-ласка, не підігрівайте істерію, не погіршуйте (хоча б у цей передноворічний період) настрій і самопочуття кількох тисяч українських громадян - вкладників ТОВ «Кінгз Кепітал». Останні, серед яких переважна більшість людей старшого і похилого віку, боляче сприймають все, що бачать на екранах своїх телевізорів, чують по радіо і читають в газетах. Це, хоч і не усвідомлене (сподіваємось, лише як наслідок відсутності правдивої інформації), проте, все одно фарисейство, яке в кінцевому рахунку спрямоване проти інтересів простих людей-вкладників. Це бісівська гра на нервах, що загрожує здоров’ю і, за певних обставин, навіть життю цих людей. Тому ми мусимо ще раз нагадати особливо заповзятливим представникам ЗМІ, що за розповсюдження завідомо неправдивої і замовної цілеспрямованої інформації, яка шкодить інтересам вкладним, їм доведеться нести відповідальність. Шановні співробітники ЗМІ, просимо Вас у подальшому обов’язково ретельно провіряти усі без винятку факти, які Ви наводити у ЗМІ, співпрацювати з нашою ініціативною групою, допомагаючи їй виконувати свої непрості функції, свою благородну місію. Адже саме Вам дав Бог цей талант, а суспільство важливі повноваження і горде найменування «Четверта влада» – то ж достойно сприймайте цей Божий Дар та несіть свої повноваження з гідністю й честю. Нехай врозумляє Вас і допомагає Вам Господь Бог !

Ми звертаємось особисто до поіменованих вище відповідачів у справі ГК «Кінгз Кепітал» та інших причетних до цього і невстановлених поки що осіб. Роль та міру відповідальності за чинним законодавством України кожного, хто мав відношення до діяльності ГК «Кінгз Кепітал» і його посадових осіб, встановить слідство і, зрештою, суд. Намагання певних осіб «кинути» кілька тисяч злиденних людей-вкладників означає не що інше, як зневаження всіх трьох відомих нашому суспільству законів: Закону Божого, законодавства України і, навіть, того кодексу законів, який у народі називають «Жить по понятиям». Саме тому ані Бог, ані Феміда, ані ті, хто «в законі», нині не з ними, відвертаються від них. Пора, нарешті, усвідомити, що за тих обставин, які склались, та з огляду на широкомасштабний суспільний резонанс, справу ГК «Кінгз Кепітал» і повязаних з ними структур «спустити на гальмах» або ж закрити уже не вдасться. Це вже доконаний факт. З огляду на це, необхідно максимально сприяти слідству та діяльності ініціативної групи і Ради кредиторів. Допоможіть слідчим та ошуканим вкладним у якомога коротші строки знайти все, що незаконно привласнено усіма відомими вам особами, сприяйте збереженню наявних активів і поверненню їх законним власникам, себто вкладникам. Добровільні зізнання кожного будуть, звісно, враховані правосуддям. А того, хто сповідує Закон Божий і розкається, простить й Господь. Тож проявіть добру власну волю, зізнайтесь в усьому та покайтесь. Не тримайте у собі скоєні гріхи та не беріть нових на свою душу. І нехай простить та помилує вас Господь!

            Ми закликаємо всіх вкладників ТОВ «Кінгз Кепітал» не втрачати надії, зберігати спокій і набратись терпіння. Ініціативна група бере на себе цю нелегку ношу, цілковито усвідомлюючи міру власної відповідальності. Буде зроблено все, що в наших силах і залучених зі сторони фахівців, для повернення основних вкладів і, за можливості, винагород усім без винятку вкладникам. Наша діяльність й в подальшому буде проводитись лише у законодавчому полі, прозоро та гласно, але виважено і без надмірного галасу й нагнітання істерії. Результат неодмінно буде, проте, звісно ж, він залежить від низки об’єктивних та суб’єктивних факторів: достатності наявних активів у ТОВ «Кінгз Кепітал» та їх збереження від сторонніх посягань; сприяння владних структур і правоохоронних органів у розшуку і поверненні незаконно відчужених активів. У значній мірі це залежатиме й від професіоналізму менеджерів та юристів, які під контролем Ради кредиторів повинні розумно розпорядитись наявними активами, зокрема, землею і цінними паперами, з урахуванням кон’юнктури ринку в умовах фінансово-економічно і соціальної кризи. Не переймайтеся, шановні, надмірно цією неприємністю, адже у житті всякого буває. Будемо сподіватись, що все у нас буде гаразд. Бережіть себе!

     Дозвольте нашій ініціативній групі напередодні Нового 2009-го Року привітати всіх вкладників і небайдужих людей, які нам допомагають, з цим чудовим святом та Різдвом Христовим. Ми щиро бажаємо Вам, шановні, домашнього затишку, матеріального достатку, благополуччя Вашим сімям, наснаги, здоровя, щастя й радості! І нехай завжди й в усьому допомагає нам Господь Бог!

Інформацію про нашу подальшу діяльність ми будемо розміщувати в  Інтернеті на таких трьох доступних нам Web-сайтах:   1) www.kk.at.ua   2) www.kingscapital.net, www.kingscapital.at.ua  

Довідкову інформацію надаватиме Вам член ініціативної групи Гордина Тетяна Пилипівна за телефонами: 8 (044) 228-03-14; моб. т. 8 (097) 657-43-07. (Дзвінків надто багато. Тому переконливо просимо Вас звертатись лише у важливих справах!).

Тимчасова адреса для переписки: ВГО «Всеукраїнський рух «Я Є» (Для ініціативної групи ГК «Кінгз Кепітал») вул. Вереснева, 24. м. Київ 02099.

Для бажаючих допомогти постраждалим вкладникам фінансово повідомляємо тимчасові реквізити (до відкриття Комітетом кредиторів власного ліквідаційного рахунку).  Отримувач: Благодійна Організація “Громадські Ініціативи”. Банк отримувача: КРД “Райфайзен Банк” Аваль”. МФО: 322904 ЄДРПОУ: 34032779. П/р 26000703154790 Призначення платежу: Добровільний благодійний внесок (для вкладників ГК “Кінгз Кепітал”)

 

                                     Прес-центр ініціативної групи вкладників ГК „Кінгз Кепітал”

 

Просмотров: 1969 | Добавил: kk | Рейтинг: 1.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
  Группа вкладчиков King's Capital   Главная   Регистрация   Вход  
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поиск


Copyright MyCorp © 2024